2011. május 24., kedd

The Good Wife - A 2. évad




Több epizódkritikát is írtam erről a sorozatról, tehát most csak egy rövidebb évadkritika következik.
Azt is leírtam már többször, hogy a 2. évad elején nem voltam megelégedve a dolgok alakulásával. Majd a 7-8. résztől beindult az évad és nem volt megállás.
Az évad végére szerencsére megtörténtek a választások, és csodák csodájára Peter nyert. Kissé keserédes volt az az este azonban Alicia számára, hiszen aznap tudta meg, hogy Kalinda lefeküdt Peterrel. Ennek a régi titoknak a kiderülése váratlan, de annál inkább jó húzás volt az íróktól. Az emberi kapcsolatok, feszültségek hozzátartoznak a sorozathoz, és ettől csak élethűbb lesz.
A dupla részes évadzáró is bőven tartogatott meglepetéseket. Az általuk védett férfi perét természetesen megnyerték, de ez nem meglepő. Kalinda el akarta hagyni a céget, de végül meggondolta magát, mert különben Peternek kellett volna dolgoznia. Pedig érdekes jelenetek kerekedhettek volna ki belőle a következő évadban.

A nagymama és az unokák kapcsolata is életszerű. A nagymama nyilván szeretné tartani a kapcsolatot az unokáival, és befolyásolni őket az apjuk irányába ahogy ez a való életben is megtörténhet.

Végezetül Will és Alicia átadhatták magukat az érzéseiknek. Az majd csak a következőkben derül ki, hogy mennyire lesz ez tartós.
Összefoglalva jó kis évad volt ez, tele feszültséggel, sikerrel, bukással és érzelmekkel. Látszik, hogy még vannak ötletek, remélhetőleg a kidolgozás is hasonlóan fog alakulni mint eddig.

Értékelés: 9/10

0 komment:

Megjegyzés küldése