2011. május 27., péntek

Criminal Minds - A 6. évadEz az egyetlen nyomozós sorozat, ami mellett kitartottam. A többit pár évad után ( CSI, NCIS, Bones) elkaszáltam.
Ennek több oka is van. Egyrészt itt a részek nagy részben a nyomozásról, a gyilkos megtalálásáról szólnak. Másrészt még mindig olyan eseteket tudnak felmutatni, amelyek lekötnek.

A 6. évadban volt messze a legtöbb szereplő változás. Kiírták JJ-t, majd a rajongók tiltakozása miatt visszatért az évadzáróban. Távozott még Emily is, akiről (Hotch kivételével) azt hiszik, hogy halott. Miután a sorozat női főszereplő nélkül maradt behozták Seavert. Ez a karakter viszont felejthető. Nincs benne semmi érdekes, vagy különleges, ami a többiekben meg van. Ez a sok szereplő csere kis kuszaságot okozott, de alapvetően jól megoldották a távozásokat.
A gyilkosságok meg hozták a megszokott színvonalat. Láthattunk a brutális gyilkostól elkezdve a pszichológiai esetig mindent.

Egyedül Reid történetének a kibontakozását hiányoltam. Komoly fejfájással küzdött az évad közepén, de még nem derült ki, hogy mitől.

Összességében jó kis évad volt, soha rosszabbat.

Értékelés: 8/10

0 komment:

Megjegyzés küldése