2013. november 1., péntek

Pretty Little Liars - 4x13 Grave New World

Idén is kaptunk egy  halloweeni epizódot, ami az előző évekhez hasonlóan megfelelően ijesztőre sikerült, ugyanakkor nem történt benne semmi kihagyhatatlan. Persze kiderült valami, amit a készítők meg is ígértek nekünk, de ahhoz elég megnézni az utolsó tíz percet és az előtte levő félórát nyugodtan ki lehet hagyni. Ez a rész a Ravenswood című sorozatot is felvezette, megismertük néhány karaktert és a helyszínt is. A sorozat  nekem továbbra sem szimpatikus, úgyhogy a közeljövőben biztosan nem fogom megtekinteni a pilotot. Spoileresen folytatom!
A lányok a részben gyakorlatilag csak menekültek, megrémültek és sikítoztak, szóval csak a szokásos. a rész végén viszont bebizonyosodott, amit eddig is sejtettünk, vagyis Alison él. Nem meglepő, de örülök, hogy pontot tettünk ennek a szálnak a végére. Remélem hamarosan arra is választ kapunk, hogy hogyan is kapcsolódik hozzá Ezra és miért üldözi a lányt. Esetleg Ezra lehet a tóparti pasi, de ez még nem indok, hogy éveken át üldözzön és terrorizáljon tiniket, úgyhogy ennél remélem valami jobban fognak előállni az írók.
Caleb ezzel a résszel kiszállt, bár még vendégszereplőnek vissza-vissza fog térni, de ahogyan ezt megoldották, az nagy csalódást jelentett a számomra. Imádkoztam, hogy ne Hannah tanácsolja a fiúnak, hogy segítsen egy olyan lányon, akit pár órája ismer mindössze. Sajnos mindez hiábavaló volt, mert ezt a nagyon kreatív szálat tudták írni a kreátorok, hogy Caleb Ravenswoodban maradjon.Ami Ravenswood-ot illeti a pasi a buszon nagyon ijesztő volt, de ettől eltekintve nem hoztak lázba a látottak. Miranda nagybátyjának a háza és a temető sem izgatott, mint ahogy az sem, hogy Miranda és Caleb is megtalálta a sírját. Igazából az nem világos számomra, hogy a sorozatot miért a Pretty Little Liars spin-offjaként akarták megvalósítani, amikor köze nincs az anyasorozathoz. A Ravenswood egyébként vélhetően a PLL rajongóknak sem jött be annyira a tengerentúlon, ugyanis nézőinek jó részét elvesztette  a pilothoz képest.Értékelés: 5/10
Nem vitte előbbre a történetet, de annyira nem volt rossz rész, ha csak azt nézem, ami a Pretty Little Liarst érinti. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy innen merre tovább, mert az évad elején "A" személye (persze simán lehet még több "A" is, de remélem már nem nagyon lesz) és Alison gyilkosának kérdése is megoldódott.

0 komment:

Megjegyzés küldése