2012. december 16., vasárnap

Magic Mike (2012)

Ezt a filmet bevallom én a férfi felhozatal és a chippendale téma miatt néztem meg és valószínűleg nem vagyok ezzel egyedül. Nem is vártam tőle mást, csak hogy beülök a moziba és nézem a kockahasú pasik "előadását", viszont ennél többről szól Steven Soderbergh alkotása. A mezei ember nem sokat tud róluk azon kívül, hogy jól néznek ki és éjszakánként vonaglanak egy csapat sikítozó nőnek. A filmben szereplő férfiak nem azért választották ezt az életformát, mert annyira szeretnék, hanem a pénz miatt, amiből nem kevés jött össze nekik egy éjszakán.



A történet középpontjában Mike (Channing Tatum) áll, aki vállalkozásához gyűjt pénzt: nappal tetőt fed, éjszakánként pedig Magic Mike néven vetkőzik. Egy tetőfedés alkalmával találkozik Adammel (Alex Pettyfer), akit megismertet az éjszakai élet napos oldalával. Gyakorlatilag a néző is Adamen keresztül kap bepillantást a vetkőzőfiúk életébe, produkcióiba és táncpróbáiba, de ez az életforma nem csak móka és kacagás. A kóceráj tulajdonosa, Dallas (Matthew McConaughey) állandóan hitegeti a fiúkat azzal, hogy elmennek Miamiba és még jobb lesz nekik. Azt már nem tudjuk meg, hogy így történik-e, mert előbb ér véget a film.

Bepillantást nyerve az öltözőbe kiderül, hogy a srácoknak szükségük van egy kis szerre a fellépés előtt, illetve kendőzetlenül mutatják, ahogy borotválják a lábukat, megvarrják a csicsás alsógatyájukat. A színpadon persze mindebből semmi sem látszik, profi koreográfiákat táncolnak, a betanítónak jár egy piros pont. Mondjuk azért az látszik, hogy Channing tud táncolni, de a többiek sem szégyenkezhetnek mellette.



Persze hollywoodi produkció révén a szerelmi szál sem maradhat el, de teljesen jó volt ez a szál is, beleillett a filmbe és nem lett annyira szirupos, mint általában az ilyen filmeknél. A szerelmi szál mellett azért megjelent a "sötét oldal" is a drogüzlet révén. Adam tipikus példája annak, hogy akinek jól megy, az még többet akar.

A színészek alakítását annyira nem figyeltem, de különösebb gondom egyikükkel sem volt, mert az csak feltűnt volna, ha valamelyikük nagyon pocsék. Matt Boomerről meg senki nem mondja meg, hogy meleg, annyira hitelesen játssza itt is a szívtiprót.

Értékelés: 7/10
Kicsit kiszámítható, kicsit habos babos, de abszolút fogyasztható, sőt szórakoztató darab. Mondjuk nagyon tudom sajnálni azokat a férfiakat, akik a barátnőjük, feleségük miatt nézte meg ezt az alkotást, mivel ez nem nekik való.

1 megjegyzés: