2012. december 23., vasárnap

Dexter - A 7. évad

A legújabb évad nagyon jól kezdett, magas színvonalú részeket produkált a sorozat és több izgalmas szálat is elkezdtek. A probléma az évad közepe felé kezdődött, mert a megkezdett történeti síkok egy részét lezárták és újakat vázoltak fel, amelyeket még az évad vége előtt befejeztek. Úgy érzem túl sokat akartak, nem bírták el  és ez a minőség rovására ment. A 7. évad egyértelműen jobban tetszett ugyan, mint az előző, de a legjobb szezonoknak a nyomába sem ér.



A tovább mögött spoileresen folytatom!



Az idei fő szálnak a maffia tűnt egy ideig, de az évad egészét nézve úgy gondolom, hogy a szerelem nagyobb teret kapott. Hannah nem az első bűnöző kedvese főhősünknek, de ő az eddigi legidegesítőbb szerintem. Nagyon drukkoltam, hogy nyírja ki Dex, erre meg is volt a lehetősége, de az utolsó pillanatban meggondolta magát. Ezen a ponton sejtettem, hogy a lánytól hamar nem fogunk megszabadulni.A másik oldalon meg ott van Debra, aki tavaly rájött, hogy szerelmes Dexterbe. Ezt a szálat még mindig nem tudom elfogadni, de nem úgy néz ki, hogy Dexter viszonozná Deb érzéseit. A két nő a szezonban egymásnak esett, Hannah megpróbálta megölni Debet, de ez nem sikerült neki.

A maffiás szálon Isaak Sirko komoly ellenfélnek tűnt, egy ideig Dexter után is kajtatott, de végül nem lett az egészből semmi. Sirko és bandája hiába tűnt félelmetesnek, miután Dexter végzett Viktorral nem csináltak semmit, pedig pontosan tudták, hogy ő a gyilkos. Számomra nagy csalódás volt, hogy Isaakből csináltak egy meleg lelkizős valakit, aki egy sör mellett simán a legféltettebb titkait is megosztja Dexterrel.

Ezek mellé sorakozott fel LaGuerta nyomozása a Bay Harbor Butcher ügyében, ugyanis a templomban talált egy vérmintát és ezzel bizonyítva látta, hogy a Butcher él. Izgalmas volt a hajsza, LaGuerta jó nyomon haladt végig és az évad végi cliffhangert is ezzel kapcsolatban kaptuk. Debra tette eléggé karakteridegenre sikerült, még akkor is, ha testvérét/szerelmét védte ezzel. Mindig az igazságért és a törvényes módszerekért harcolt, erre pont ő öli meg a felettesét/barátját. Érdekes lesz, hogy jövőre mit lépnek erre, mert LaGuerta halálát nehéz lesz kimagyarázni és a gyanújáról már is tud.

Csak említésre érdemes Quinn és a sztriptíztáncosnő viszonya, ami teljesen felesleges volt, legalább valami drámai lezárást kreáltak volna nekik. Angel az étterem megvásárlásával szépen előkészítette a búcsúját, ugyan nem vitte előre a sztorit, de értelmesen távozhatott. Nagy fordulat lenne, ha LaGuerta halálának hírére mégsem akarna annyira nyugdíjba menni.

Értékelés: 7/10
Az évad kezdetén egy sokkal jobb, összeszedettebb szezonra számítottam. A készítők csak ugráltak egyi szálról a másikra, miközben rengeteg logikai bukfencet vétettek. Nem tetszik továbbá, hogy a sorozat elején felállított szabállyal ellentétben simán kinyírta Hannah apját, holott ő nem ölt meg senkit.  

0 komment:

Megjegyzés küldése