2012. december 21., péntek

Gossip Girl - Vége a sorozatnak

Nagyon vártam az utolsó évadot, mert a promók, plakát alapján egy izgalmas, fordulatos, logikai bukfencektől mentes évadnak tűnt és szerettem volna méltón búcsúzni az egykor kedvenc sorozatomtól. A Gossip Girlről nem tudtam az indulásakor, talán Amerikában a 3. évadnál járhatott a sorozat, amikor felfedeztem és azonnal megtetszett a rejtélyekkel, intrikákkal fűszerezett tinidráma. Az első három évad nagyon tetszett, aztán történt valami és a 4. évadban már nem ugyanaz a sorozat tért vissza. Persze kitartottam minden gyengesége ellenére, mert reménykedtem a jobb folytatásban, de ez sajnos elmaradt. Az utolsó évadra azt hittem összekapják magukat, de ez sem történt meg sajnos, így egy kicsit keserű szájízzel mondok búcsút a sorozatnak.



A tovább mögött spoileresen folytatom!


A 6. évadban már nem tudtak sok pluszt hozzáadni a sorozathoz, a karakterek nem fejlődtek, maximum visszafelé és izgalmas epizód sem nagyon akadt, de új szereplőkben nem volt hiány. Sage karaktere kifejezetten tetszett, kicsit a gimis Blairre hasonlított, viszont az apucija, Barry Watson karaktere teljesen felesleges volt. A Serenával folytatott románca nem tartott sokáig, a szakításuk után pedig Serena rögtön futott Danhez. Serena a sorozat kezdetekor a kedvenc szereplőm volt, de egy buta libát csináltak belőle, aki mindig az aktuális pasijába volt halálosan szerelmes. Örülök, hogy Dannel végül kibékültek, de az utolsó részben sem a békülés pillanatát, sem a hitvesi csókot nem láttuk, így kicsit hiteltelen lett nekem a dolog.


Chuck és Blair szerelme is beteljesült a fináléban, de addig még rendesen húzták az időt azzal, hogy Blairnek a divatcéget fel kellett virágoztatnia, amíg Chuck leszámol az apjával. Már az évad elején sem tetszett ez, az évad során pedig egyértelműen látszott, hogy már nem tudtak mit kitalálni a szétszakításukra. Bart halála érdekes volt, mert a gerlepár kvázi megölte őt, de egy rögtönzött esküvőnek köszönhetően megúszták a dolgot. Nagyon nem tetszett, hogy több évados szenvedés után kaptak egy 5 perces esküvőt, Barttól másképp is megszabadulhattunk volna, sőt már visszahozni sem kellett volna.



Ami a mellékszereplőket illeti, Ivy szerelmi szálai nevetségesek voltak, a végén pedig a két szék közül a pad alá esett szegénykém. Georgina elég szórakoztató volt a szezon során, még mindig az ő beszólásait élveztem a legjobban, mert ő próbált meg felnőtt módjára viselkedni a fontosabb szereplők közül. Sajnos Natet is itt kell megemlítenem, mert évadok óta csak statisztál, mindenkivel összefekszik és ebben az évadban is az áruló szála volt a legkomolyabb, ami őszintén szólva sok vizet nem zavart.

A fináléban fény derült GG kilétére, amit mindenki már az első rész óta várt és találgatott. Nekem előzetesen csak annyi elvárásom volt, hogy lehetőleg olyan valaki legyen, aki mindvégig szerepelt és logikusan megmagyarázható, hogy miért posztolt éveken keresztül. Nos, Dan szerepelt az eleje óta, de GG annyit mindent írt róla és a családjáról, hogy utolsó pillanatban megszületett döntésnek hatott. Megmagyarázták ugyan, hogy bennfentes akart lenni, de a sorozat elején pont, hogy büszke volt a származására emlékeim szerint. Egyszer talán rászánom magam és újranézem ennek tudatában, biztos lehetne kismillió hibát találni, hiszen három showrunnert is elfogyasztott a széria.

A régi szereplők felbukkanása a fináléban nagyon felesleges volt, hiszen alig kaptak teret, arra az 1 mondatra felesleges volt beharangozni, hogy visszatér Eric, Jenny és a többiek. Kristen Bell és Rachel Bilson cameózásáért sem voltam oda, mert látszott, hogy a jelenetet csak azért forgatták le, hogy Kristen szerepelhessen.

Értékelés: -
Nem szeretnék pontszámot adni, mert gyenge évad volt, vérszegény fináléval és csak olyan alacsony pontszámot tudnék adni rá, ami nem lenne méltó a régi Gossip Girlhöz.

2 megjegyzés:

  1. Nem vagyok elfogult a sorozat iránt, de nekem mindig extra szórakozást nyújtott a nézése. Szerintem megadták a módját a befejezésnek,elnyerte a tetszésemet. Persze ez az én véleményem.
    Maga a kritika is tetszett,van amiben egyet is értek, de tényleg úgy tűnik téged nem ragadott annyira magával a GG mint engem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az igaz, hogy a végére már beleuntam és nekem nem tetszett a befejezés sem. Nagyon hirtelen zárták le a szálakat, de az első évadokra én is szívesen emlékszem vissza.

      Törlés