2012. június 3., vasárnap

Revenge - Az 1. évad

Az előző kritikáimban méltattam a sorozatot, de az évad második fele nem sikerült olyan jól, mint a sorozat eleje.



A minőségbeli visszaesés Tyler halálával kezdődött, utána erősen átment szappanoperába a sorozat. Többet foglalkoztak a szerelmi szálakkal, intrikákkal, mint a bosszúval. Önmagában ez nem lett volna probléma, de túl sok volt Charlotte szenvedéseiből és Emily gyötrődéséből a két srác között. Amikor végre döntött volna Jack mellett, akkor meg visszahozzák Amanda-t terhesen, így nem történt meg az egymásra találás.  Ez a lépés nagyon nem tetszett, ennyire ne szappanosodjon már el a sorozat. Értem én, hogy kell a dráma, de ez akkor is ócska húzás volt.
Kíváncsi vagyok,  hogy ezután Jack mihez fog kezdeni. Amanda-val marad, akit nem szeret igazán vagy lesz vér a pucájában és otthagyja, hogy harcolhasson Emily-ért.

Ettől függetlenül tetszett az évadzáró, még az a csavar is bejött, hogy Emily anyukája igazából nem halt meg. Úgy tűnik, hogy nem a Greyson-ok a fő gonoszok, hanem valamilyen szervezet. Most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki(k) és miért ölték meg David Clarke-ot.
Az évadzáróban Charlotte és Victoria élete is veszélybe került, meglátjuk, hogy túlélik-e. Azt nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy mindketten meghalnak, de ki tudja. Közülük Victoria halála lenne a fájóbb, mert nagyszerű karakter és rengeteg lehetőség van még benne.
A lezuhant repülővel a bizonyítékok egy része is odalett, de szerencsére Nolan egy részét lemásolta a gépére. Még szerencse, hogy ő mindig mindenre gondol, különben Emily kezdhetné az egészet előröl.
A legjobb karakter egyértelműen Nolan, akinek iszonyat jó beszólásai vannak és persze mindig kitalál valamit, hogy segítsen Emily-nek.



A sorozat tehát nagyon jól kezdett, aztán romlott a színvonal, de még így is a nézősök között van. A következő évad egy esküvővel fog kezdődni és ugyanúgy, ahogy idén az évad közepén tudjuk meg, hogy kik készülnek házasodni. Lehet tippelni, hogy kik lesznek azok! Az utóbbi időben többször rosszul tippeltem meg ezeket a fordulatokat, úgyhogy most nem teszem. Csak annyit kérek, hogy lepjenek meg és hasonlóan magas színvonalú legyen a 2. évad eleje, mint az 1. eleje.

Összességben az erős kezdés miatt jobbra értékelem az évadot, mint közepes, de nagyon oda kell tenniük magukat az íróknak a 2. évad elejére.


Értékelés: 7/10

0 komment:

Megjegyzés küldése