2012. június 26., kedd

Bunheads - 1x01 Pilot

Amikor megtudtam, hogy ezt a sorozatot Amy-Shermann Palladino jegyzi, eldöntöttem, hogy nézni fogom, pedig nem terveztem a Dallas-on kívül mást elkezdeni, mert lenne mit pótolnom.A Gilmore Girls egykor kedvenc sorozatom volt és azóta vártam egy hasonló kaliberű sorozatra, így a Bunheads már a kisvárosi hangulattal, és a pörgős párbeszédekkel  megvett. Ezek voltak ugyanis azok az elemek, amelyeket a szerethető karakterek mellett imádtam anno a Gilmore lányok történetében.

Paradise is pont olyan bűbájos kisváros, mint Stars Hallow. Amy-Shermann Palladino nagyon ért a kisvárosábrázolásához és ezt nálam még a Hart of Dixie-ben látott kisváros sem tudja megelőzni.

A sorozat egy táncosról, Michelle-ről szól, akit nagy szerepekre már nem válogatnak be a kora miatt. Michelle elkeseredésében hozzámegy Hobbel-hez, aki régóta udvarol a lánynak, de ő nem szereti viszont. Hubbel hazaviszi újdonsült felségét, de az anyós, Fanny nem örül a menyének. Fanny-t egyébként Kelly Bishop alakítja, aki a Gilmore Girls-ben Lorelai anyukáját játszotta. Az itteni karaktere hasonló a régihez, ugyanolyan csípős a nyelve és semmit sem hagy szó nélkül.Ez az alapfelállás, a pilot végén pedig jön a csavar, mégpedig, hogy Hubbel meghal egy balesetben. Michelle nyilván Paradise-ban fog maradni/ragadni és táncot fog oktatni a lányoknak mert különben nem lenne sorozat. Az anyós ezután valószínűleg még jobban fogja utálni és megkezdődik köztük a "harc".

A karakterek lehetnének kicsit átütőbbek, főleg a táncoslányoké. Így hirtelen azt sem tudnám megmondani hányan is voltak. Michelle karakterét egy kicsit nekem még szoknom kell, elég nyers a stílusa. A legjobbnak eddig Fanny tűnik, de 1 rész után nehéz megállapítani, hogy ki, mennyire lesz később jelentős karakter.

Összességében ez egy jó kezdés volt, megfelelően fektették le az alapokat és teremtették meg az alaphangulatot. Aki szerette a Gilmore Girls-t, az bátran kezdjen bele, nem fog csalódni! Aki pedig nem, de szereti a könnyed szórakozást, az meg azért nézzen bele, mert ez a sorozat kiváló nyári szórakozás egy nagy tál fagyival vagy egy pohár jéghideg limonádéval.


Értékelés: 9/10

0 komment:

Megjegyzés küldése