2012. június 21., csütörtök

Private Practice - Az 5. évad

Már nagyon régen írtam a Private Practice-ről, úgyhogy itt az ideje, hogy megnézzük merre is halad a sorozat.



Az 5. évad talán jobb volt, mint az előző, de jó évadnak semmiképpen sem nevezném. Úgy tűnik Shonda kifogyott az ötletekből, a karakterek elfáradtak és a sorozat képtelen a megújulásra. Újra és újra ugyanazokat a konfliktusokat láthatjuk és ugyanazokkal a problémákkal szembesülnek a szereplők.

Addison ebben az évadban is gyereket akart, szenvedett, mert Sam meg nem. Végül egyedül vállalt gyereket, Sam meg mégis vele akar lenni a babával együtt is. Akár happy end is lehetne, de közben megjelent a színen Jake, így kialakult egy szerelmi háromszög. A helyzetet bonyolítja, hogy Sam az évadzáróban megkérte Addison kezét. Addison minden évadban másba volt szerelmes, jó lenne, ha végre kikötne valaki mellett.

Pete és Violet civódása engem iszonyúan fárasztott, pedig eddig ők voltak eddig a kedvenc karaktereim. Ebben az évadban viszont mindketten úgy viselkedtek, mint a gyerekek: Violet soha nem hallgatta meg Pete-t, a férfi pedig mindig csak magára gondolt. A kapcsolatukat úgy tűnt sikerült helyrehozni, de Pete karakterétől megszabadult Shonda, tehát az egész évados szenvedés a semmiért volt. Szerintem rossz döntés volt kiírni, mert ő az egyik legerősebb karakter és nagyon sokan szerették, úgyhogy  Shonda ezzel a húzással nem kevés nézőt vesztett.



Charlotte és Cooper házassága is próbára volt téve, miután előkerült Cooper gyereke, Mason. Ez a szál egész érdekesen alakult, főleg Erica halála után. Charlotte karaktere sokat fejlődött, már egyáltalán nem önző és Mason érdekeit nézte végig, emiatt nagyon kedvelhetővé vált.

Amelia szála sikerült a legérdekesebbre az évadban. A függőségének bemutatása nagyon realisztikusra, hihetőre sikerült és meg is sajnáltam, amiért a szerelme túladagolásban meghalt. A terhességének, gyermekének története szívszorító volt, nagyon drukkoltam, hogy egészséges legyen a baba. Nagyon szép gesztus volt tőle, hogy mégis megszülte és a szerveit felajánlotta más kicsiknek. Amelia sokkal érettebb és felelősségteljesebb lett, tanult a történtekből. Remélem Sheldon személyében a következő évadban a szerelem is rátalál.

A sorozat folytatása érdekes lesz, mert az ABC csak 13 részt kért a következő évadból, Kate Walsh pedig bejelentette, hogy berendelés esetén sem marad több részre. Elvileg ez nem jelenti a sorozat végét, de mégis csak Addison áll a sorozat középpontjában. A nézettség egyébként is elég pocsék, úgyhogy a lezárással mindenki jobban járna.

Értékelés: 6/10

0 komment:

Megjegyzés küldése