2012. április 24., kedd

The Voice UK - A döntős mezőny

A magyar tehetségkutatók közül most egyik sem keltette fel az érdeklődésemet, ezért a külföldiek között néztem szét. Így találtam rá a The Voice-ra, amely a briteknél idén debütál, a zsűriben pedig olyan hírességek foglalnak helyet, mint Sir Tom Jones, will.i.am (The Black Eyed Peas), Jessie J és Danny O'Donoghue (The Script).


A The Voice eltér az általunk megszokott tehetségkutatóktól, ugyanis a válogatók alatt a zsűritagok az énekeseknek háttal vannak, semmit sem tudnak az énekesekről, tehát csak a hang számít. Akinek tetszik az adott énekes hangja megfordul a székkel, így az énekes csatlakozik a zsűritag csapatához. Amennyiben többen is megfordulnak megkezdődik a "harc" az énekesért, mert ilyenkor az énekes válasz magának mentort. A mentorok/zsűritagok egyébként nagyon szórakoztatóan mondogatnak néha oda egymásnak, viccelődnek és ők is jól érzik magukat. A válogatók alkalmával minden mentor 10 énekest választhatott magának, tehát összesen 40-en jutottak be a következő fordulóba. Kár, hogy csak ennyien, mert sok tehetséges énekes nem kapott lehetőséget a további bizonyításra.


A válogatók után a mentorok párokba rendezték az énekeseiket és egy párbajdal eléneklésével küzdöttek meg egymással a továbbjutásért. A dal után rögtön dönteniük kellett, hogy kit visznek magukkal az élő show-ba. Sok magas színvonalú párbajt láthattunk, néhány énekest nagyon sajnáltam, de a mezőny fele mehetett csak az élő show-ba.

A műsor nagyon pörgős, nincs időhúzás. Az énekesek nagyom sokszínűek, mindenki nagyon jó a maga nemében, kedvencet még nem is tudtam választani.
A héten kezdődnek az élő adások, amelyek még több izgalmat és nagyszerű produkciót ígérnek, egészen a végső győztes kihirdetéséig. Minden döntőről fogok külön posztot írni, hátha meghozom valakinek a kedvét a The Voice nézéséhez.

0 komment:

Megjegyzés küldése