2012. április 23., hétfő

Body of Proof - A 2. évad

Véget ért a sorozat 2. évada, de a minőséggel egyáltalán nem vagyok elégedett. Korábban kifejtettem már, hogy az esetek mennyire nem emlékezetesek. Sajnos a 2. évad második felében ez egyáltalán nem változott. Egyedül a vírusos dupla epizódot tudnám kiemelni, de ilyet is láttunk már más sorozatban. Azt a részt is felpörgethették volna egy fontosabb szereplő halálával, Dani nem volt erre alkalmas alany, mert nem ismertük meg igazán.A magánéleti szálak más hangsúlyt kaptak, Megan exe az évad második felében nem is szerepelt. Ezzel szemben Megan összejött egy jóképű kertésszel, akit előszeretettel raktak be a részekbe, de a kapcsolatuk engem teljesen hidegen hagy. Lacey is több szerephez jutott mint előtte, de normális szálat nem tudtak adni neki. Egyszerűen csak a durcás kamaszlányt adta, aki mindig ellenáll az anyjának.

Az évadzáró sem volt egy nagy durranás. Elővették az első ügyet, amit Megan megoldott. Ezt is rengeteg nyomozós sorozatban elsütötték már. Persze a gyilkos megszökik a börtönből, Megan-t fenyegeti, de szerencsére Peter megmenti, akit a gyilkos leszúr és nem tudjuk, hogy túléli-e. Ezt nem mondanám nagyszabású évadzárónak, de még jónak sem, mert a fordulatok nagy részét ki lehetett találni annak, aki már látott ilyen sorozatot. Néha úgy tűnik, hogy az írók maguktól nem tudnak mit kitalálni, ezért a jól bevált csavarokat másolják.


Összességében ez az évad  közepesre sikerült, ennél jóval több kell, amennyiben lesz folytatás. Sokkal jobban járnának, ha nagyobb kockázatot vállalnának a részekkel, amiben természetesen a kudarc is benne van. Akár ebben a mederben is elcsordogálhatna még a sorozat 1-2 évad erejéig, de elnézve a nézettségi statisztikákat erre nem látok esélyt. Ha kapnak egy 3. évados berendelést, valami olyat kell mutatniuk, amitől a nézőknek leesik az álluk és belátják, hogy érdemes a sorozat mellett maradni. Amennyiben ez nem következik be én megválok tőle.


Értékelés: 5/10

0 komment:

Megjegyzés küldése