2012. április 23., hétfő

Body of Proof - A 2. évad

Véget ért a sorozat 2. évada, de a minőséggel egyáltalán nem vagyok elégedett. Korábban kifejtettem már, hogy az esetek mennyire nem emlékezetesek. Sajnos a 2. évad második felében ez egyáltalán nem változott. Egyedül a vírusos dupla epizódot tudnám kiemelni, de ilyet is láttunk már más sorozatban. Azt a részt is felpörgethették volna egy fontosabb szereplő halálával, Dani nem volt erre alkalmas alany, mert nem ismertük meg igazán.



A magánéleti szálak más hangsúlyt kaptak, Megan exe az évad második felében nem is szerepelt. Ezzel szemben Megan összejött egy jóképű kertésszel, akit előszeretettel raktak be a részekbe, de a kapcsolatuk engem teljesen hidegen hagy. Lacey is több szerephez jutott mint előtte, de normális szálat nem tudtak adni neki. Egyszerűen csak a durcás kamaszlányt adta, aki mindig ellenáll az anyjának.

Az évadzáró sem volt egy nagy durranás. Elővették az első ügyet, amit Megan megoldott. Ezt is rengeteg nyomozós sorozatban elsütötték már. Persze a gyilkos megszökik a börtönből, Megan-t fenyegeti, de szerencsére Peter megmenti, akit a gyilkos leszúr és nem tudjuk, hogy túléli-e. Ezt nem mondanám nagyszabású évadzárónak, de még jónak sem, mert a fordulatok nagy részét ki lehetett találni annak, aki már látott ilyen sorozatot. Néha úgy tűnik, hogy az írók maguktól nem tudnak mit kitalálni, ezért a jól bevált csavarokat másolják.


Összességében ez az évad  közepesre sikerült, ennél jóval több kell, amennyiben lesz folytatás. Sokkal jobban járnának, ha nagyobb kockázatot vállalnának a részekkel, amiben természetesen a kudarc is benne van. Akár ebben a mederben is elcsordogálhatna még a sorozat 1-2 évad erejéig, de elnézve a nézettségi statisztikákat erre nem látok esélyt. Ha kapnak egy 3. évados berendelést, valami olyat kell mutatniuk, amitől a nézőknek leesik az álluk és belátják, hogy érdemes a sorozat mellett maradni. Amennyiben ez nem következik be én megválok tőle.


Értékelés: 5/10

0 komment:

Megjegyzés küldése