2012. április 15., vasárnap

Alcatraz - Az 1. évad

A pilot utáni lelkesedésem hamar alábbhagyott. Sajnos amilyen jól kezdett, annyira unalmassá vált pár rész után a sorozat. Minden részben kaptunk egy rabot, akit üldöztek és a rész végén elkaptak. Önmagában a nyomozás nagyon unalmasra sikerült, pluszt meg nem igazán tudtak hozzátenni.



A 13 rész alatt egyre csak gyűltek bennem a kérdések, de válaszokat szinte egyáltalán nem kaptam. A fináléban ugyan kinyitották a rejtélyes ajtót és megtudtuk, hogy abból a szobából figyelték meg a rabokat, akik bárhol lehetnek az országban. Ez azonban édes kevésnek bizonyult egy fináléban. Sokkal érdekesebb rejtélyről is leránthatták volna a leplet. A kitartó nézők igazán megérdemeltek volna egy izgalmakban gazdag évadzárót. Nem voltunk ugyanis sokan, Amerikában még az évadzáróra is képes volt csökkenni a nézettség. Nem látok sok esélyt a folytatásra, de végleges döntés csak májusban fog születni.

Az átívelő szállal sem haladtak sokat az évad folyamán, szinte semmit sem tudunk a rabok időugrásának mikéntjéről és miértjéről.
A dupla részes évadzáró egyébként még az izgalmasabb részek közé tartozott, de a WTF momentum hiánya miatt ezt a részt sem tudom teljesen pozitívan értékelni.



Az évadban a karakterek sem nőttek a szívemhez, de még közelebb sem kerültek hozzám. Olyannyira nem, hogy Beccáért sem vagyok képes izgulni, valahogy úgyis a sorozatban fogják tartani. Néha olyan érzésem volt, hogy ők is unják a szerepüket meg a sorozatot is.

Az Alcatraz egy jó példa arra, hogy a pilot nem tud igazi képet adni a sorozat egészéről. Sokszor a pilot sokkal jobb, mint maga a sorozat, máskor meg sokkal rosszabb. Az Alcatraz nálam leszerepelt, de még nem   kaszálom, megvárom a csatorna döntését.

Értékelés: 3/10 

0 komment:

Megjegyzés küldése