2012. április 7., szombat

Magic City - 1x01 Pilot

Egy újabb sorozat, amely az 1950-es évek végét eleveníti fel. Egészen pontosan 1958 szilveszterén kezdődik a történet Floridában a Marimar Playa Hotelben.



A történet ennek a szállodának a tulajdonosáról, Ike Evansról és családjáról szól. A pilotban rengeteg szerelővel ismerkedünk meg és bemutatják az egymáshoz való viszonyukat is. Kicsit túlzásba estek ezen a téren a készítők, mert ennyi szereplőt, románcot képtelenség megjegyezni. Én sem tudom már, hogy ki kivel kavar és ki kinek a kicsodája. Nyilván ez néhány rész után le fog tisztázódni, de egyszerre kicsit sok mindent akartak megmutatni nekünk.
A sorozatban természetesen megjelennek a rossz fiúk is, mivel Ike alvilági emberekkel is kénytelen üzletelni. Ráadásul a szálloda alkalmazottai sztrájkolni kezdenek, így ezt is meg kell oldania főhősünknek.


A szereplőkkel nincs gond, Jeffrey Dean Morgan különösen jó választás volt Ike szerepére, nagyon illik hozzá ez a karakter. A többiek sem rosszak, de sok szerephez sem jutottak, tekintve, hogy mindenkit be akartak mutatni. Gondolom  a jövőben jobban megismerjük a többieket is és világossá válik, hogy ki főszereplő és ki nem.

Említésre érdemes még, hogy rengeteget cigiznek, pipáznak a sorozatban. Gyakorlatilag nem volt olyan jelenet, amelyben ne gyújtott volna rá valaki. Ez most még belefért, de remélem azért nem fognak minden részben több doboz cigarettát elszívni.



A sorozatban a meztelenség is igen jelentős szerepet kap, mivel a Starz csatornán fut. Én még nem néztem egyik sorozatukat sem, ezért kicsit meglepett a sok pucér szereplő. Szerencsére a készítők eltalálták az egyensúlyt és egyáltalán nem zavaró a meztelenség és nincs nagy hangsúly sem ezeken a jeleneteken.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Magic City lenyűgözött, de vannak benne lehetőségek. Remélhetőleg ezt az írók is így gondolják és nem ragadnak le a párkapcsolatok szintjén.


Értékelés: 7/10

0 komment:

Megjegyzés küldése