2014. január 28., kedd

The Vampire Diaries - 500 Years of Solitude

Nagyon telik az idő, a The Vampire Diaries is elérkezett a századik részéhez, ami igazából már az első évad után sem volt kétséges, mert akkora siker lett a széria.  Az elmúlt évadokban hullámhegyek és völgyek jellemezték a sorozatot, már sehol sincs az első évadokban látott minőség. Ezt a hullámvasutat tökéletesen reprezentált a jubileumi rész is, de megteremtették egy jobb folytatás alapját. A szomorú azonban az, hogy ezt a mondatot már nem egyszer leírtam a sorozat kapcsán és eddig mindig cserben hagytak az írók és elszúrták az ígéretesnek induló szálat. Sajnos tartok tőle ezúttal sem lesz ez másként. Spoileresen 
folytatom!



A rész Kathrine köré épült, a téli szünet előtt derült rá fény, hogy hamarosan meg fog halni. A haláltusáját kísérte végig a rész, még izgalmas is lehetett volna, ha nincs mindenki tisztában azzal, hogy nem fog meghalni. Az ünnepség megrendezésének azonban egyáltalán nem örültem, mert Kathrine tényleg sok rosszat elkövetett a múltban, de abban a házban, ahol haldoklik ünnepelni kicsit túlzás. A sorozat legjobb mellékszereplője még mindig  ő, és nélküle nagyon nem lenne ugyanaz a sorozat. Emiatt nagyon nem lepett meg, hogy Elena testébe költözött be, legalábbis ideiglenesen. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy Elena nem halt meg, bárcsak lenne annyi tökösség bennük, hogy amit egyszer elkezdtek, azt végig is vigyék, de az egyik főszereplőt nyilván nem fogják végleg kinyírni. Azt azért remélem, hogy néhány részig még nem derül ki a turpisság, különben ismét indulhatnak Elena megmentésére, mint oly sokszor. Kathrine terve, bár átlátszó volt, mégis zseniális, nem hiába ő a kedvenc karakterem már évek óta. Nina előtt meg le a kalappal, mert a rész végi tükrös jelenet mindent vitt és ebből látszik, hogy mennyire kihasználatlanul hagyják a tehetségét.



A jubileumi részre sokan visszatértek, hogy ünnepeljék Kathrine halálát, mint Klaus és Rebekah, vagy csak szellemként mondtak egy-két jó szót a szeretteiknek, mint Vicky és Alaric. Elijah és  Jenna pedig Kathrine képzelgéseiben tűntek fel néhány másodpercre. Jó volt őket látni, de összességében felesleges volt mindenkit összecsődíteni, mert  a részhez semmit nem tettek hozzá. Talán Klaus visszatérésének lehetnek hosszútávú következményei, alakul ugyanis az újabb szerelmi háromszög, amelyre semmi szükség sincsen, Klaus maradjon csak New Orleans-ban.

Összességében nem volt rossz a századik rész, de valami nagyobb durranásra számítottam, mert annyira promózták, hogy jönnek vissza a régiek és hű, de jó rész lesz ez. Alapozásnak nem volt rossz, a flashbackek kifejezetten tetszettek, de tartok tőle, hogy a következő résztől minden a megszokott mederben fog tovább menni.



Értékelés: 6/10
Kathrine középpontba állítása miatt kicsit felpontoztam a részt, amely ígéretesnek tűnt, de sajnos a rész végi csavar nem volt akkora durranás, hogy tökéletesen elégedett legyek vele. Az évad további részeiben sem számítok már nagy minőségbeli növekedésre, de jó lenne, ha ezt a szintet tudná tartani.

0 komment:

Megjegyzés küldése