2014. január 12., vasárnap

Sherlock - 3x02 Sign of Three

Egy valamit biztosan elmondható a Sherlock harmadik évadáról, mégpedig, hogy más, mint amit megszoktunk. A változás okáról lehetne vitatkozni, sokféle elmélet terjed a rajongók között az interneten, mindenesetre a fogadtatás is vegyes, úgyhogy a következő évad előtt a készítőknek ismét át kell gondolniuk néhány dolgot. Számomra erre az évadra elvesztette azt a varázsát a sorozat, pont azt hagyták ki, amiért annyira megszerettem, vagyis a nyomozást. Imádtam, ahogy elméleteket gyártanak, Sherlock agyában kattognak az információk és végül rájönnek a helyes megoldásra. Spoileresen folytatom!




Ennek idén nyoma sincsen, helyette kaptunk Sherlock- John bromance-t, esküvőt, lelkizést és egyebeket. Ezekkel semmi gondom nem lenne egy tíz részes évad esetén, de háromból két rész is erre ment el és ez nagyon nem tetszik. A berúgós jelenet nekem már mindennek a teteje volt úgymond, egyáltalán nem illik ez a sorozatba és a karakterekhez sem ez a fajta viselkedés. Nem tudom mit akartak ezzel az írók, de elképzelhető, hogy könnyedén kivárom azt a másfél-két évet, ameddig jön a következő szezon. Nem azt akarom mondani, hogy megfordult a fejemben a kasza, egyszerűen ennél sokkal többet várok el a sorozattól és ebben az évadban sajnos nagyon alul teljesítik a várakozásaimat.



A rész mellett szól, hogy valamennyit sikerült azért nyomozni. Igaz, hogy visszaemlékezésekből tudtunk csak meg részleteket az ügyből, de azt elég jól kezelték a készítők. Sherlock megmutatott valamit a zsenialitásából, a tárgyalótermes jelenet mindenképpen az évad fénypontja a szememben, Ám mindez mégsem úgy zajlott le, ahogy a Moriartyval folytatott játszmái során azt megszokhattuk tőle. Talán kellene neki egy új, okos ellenség, akivel "elszórakoztathatják" egymást. Maga az ügy sem volt valami nagy súlyú, de a rész végére megkaptuk a megoldást, úgyhogy ezt a szálat összességében pozitívan értékelem. Őszintén szólva nem tudom, hogy ezek után mit várjak az évadzárótól, mert a promó alapján végre kapunk egy ütős gyilkossági ügyet. Rá is férne a sorozatra, hogy visszatérjen a gyökerekhez és a fanservice kiszolgálása után, a többi rajongó is örülhessen kicsit. Most semmilyen elvárásom nincs az évadzáróval kapcsolatban, de amennyiben visszakapunk picit a régi, kicsit zizi Sherlockból már elégedett leszek és talán ezt a két részes kisiklást is jobban fogom viselni.



Értékelés: 6/10
Összességében kevésbé tetszett, mint az évadnyitó a nyomozás ellenére is. Az első részben lekötötték a figyelmünket az öngyilkosság megjátszásának teóriái, amit sikeresen el is felejtettek, legalábbis most úgy tűnik. Vagyis még mindig nem kaptunk végleges választ és attól tartok már nem is fogunk, pedig most már nagyon érdekelne, hogy hogyan is csinálta Sherlock.

0 komment:

Megjegyzés küldése