2012. szeptember 22., szombat

X-factor US: elkezdődött a 2. évad

4 rész után túl vagyunk egy hordágyon, egy óriási viharon, egy letartóztatáson, pár kirohanáson, sok igenen és annál is több nemen. Röviden így lehetne összefoglalni az idei X-factor US-t eddig. Na, de ugorjunk egy kicsit vissza az időben! Tehát Simon [Cowell] épp a nézettségi adatokat nézegette tavaly valamikor tavasz környékén, és rájött, hogy valami nem stimmel. Így gyorsan kirúgta a két női mentort (Paula Abdul és Nicole Scherzinger) meg a műsorvezetőt (Steve Jones). A két hölgy helyére bekerült Demi Lovato és Britney Spears, új műsorvezető egyenlőre nincs.



Britney szinte biztosan jó döntés volt, hiszen a mai generációban nem hinném, hogy lenne olyan ember, aki ne ismerné őt, ne hallgatta volna a számait. Viszont a "mentorkodásával" nem vagyok teljesen megelégedve, hiába próbálták a gonosz Britney-nek beállítani, látszott hogy megrendezett az egész, és a két perces összevágáson kívül egyáltalán nem mondott gonosz dolgokat. Azonban ő még mindig százszor jobb, mint Demi, akinek a you're cute-nál ki is merült a szókincse.

Simon is kicsit leeresztett, nem az a beszólogatós, mint azelőtt. Idén talán L.A.-ban látom a legtöbb fantáziát. Csökkent a színvonal sajnos. Na, hát majd meglátjuk. A versenyzőkről egyenlőre még nem írnék, hiszen annyi jó van még ilyenkor, hogy nehéz lenne kedvencet választani, vagy mindet bemutatni, úgyis látjuk még őket hatszázszor.
Még a vágásokról kell ejtenem néhány szót. Már tavaly is szemet szúrt, de idén is olyan zseniálisak, hogy az valami hihetetlen. Egyszerűen remek kameraállások, összevágások, mi egyebek vannak.



A szereplők körüli történetet sokszor túlzásba viszik, hiszen kit érdekel, hogy A és B megismerkedett, és A már énekelt, de B féltékeny rá, mert látta milyen jó A és tovább jutott. Tök fölösleges ilyenekkel húzni az időt. Meg a drámafaktorukkal is kikészítenek már. Oké, egy-kettő még nagyon drámai hatást kelt, de az már túlzás, hogy minden negyed órában kell egy. Felesleges. Így sajnos erre csak 5/10-et tudok adni, pedig nagy reményeket fűztem a második évadhoz. Remélem, a boot camp már jobb lesz.

0 komment:

Megjegyzés küldése