2012. szeptember 28., péntek

Castle: elkezdődött az 5. évad

"I am done being afraid; it's your turn now."
139 nap. Ennyit kellett várniuk a lelkes rajongóknak az évadzáró után, hogy megkezdődjön az új évad egy nagyobb változással. Hiszen, hogy is zártuk a tavalyi évadot? Ja, igen! Castle és Beckett négy év után úgy döntöttek, nem kerülgetik tovább egymást, és összejöttek. Hogy ez mennyire kedvez az elkövetkezendő részeknek, azt majd meglátjuk. A kezdés igencsak kipofozták, volt itt romantika, humor, akció, dráma. Minden. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.




Legnagyobb bánatunkra a sorozat nem teljesen ott folytatódott, ahol abbamaradt, hanem másnap. Persze azért így is voltak aranyos jelenetek, Martha és Alexis is felbukkant 2 perc erejéig. Majd ismét megkezdődött az eszeveszett nyomozás Kate anyjának gyilkosa után. Egy kis puzzle-özés után sikerült összerakni a képet: egy szenátor A gonosz. A bajkeverő, akivel mindenképpen le kell számolni.
Beckett csapot-papot (és az ágyában szuszogó Ricket) ott hagyva indul, hogy leszámoljon vele. Végül erre nem kerül sor, csak egy szívszorító jelenetre, amit Stana Katic remekül hozott. Ebben az egyetlen részben rengeteg arcát kellett megmutatnia a nézőknek, amit remekül össze hozott, minden elismerésem az övé.


Míg a nézők nagy részének az utolsó évad jött be a legkevésbé, addig számomra az volt a legizgalmasabb, így az ötödik évad kezdéséről is azt tudom mondani, hogy megmaradt a tavalyi év színvonala. Talán Nathan Fillion nem tudja még teljesen hitelesen eljátszani a hős szerelmes, de hát hogyan is tudna az ember ilyen hamar átállni, mikor mi is négy év alatt a nőcsábász, humorherold Richard Castle-t szoktuk meg? Ezt a kicsi hibát félretéve (Meg, hogy nem szerepelt Lanie) a 7/10-es kezdés simán megvan. Csak így tovább Castle!

0 komment:

Megjegyzés küldése