2012. szeptember 20., csütörtök

Elementary - 1x01 Pilot

Nagy fába vágta a fejszéjét a CBS, amikor elhatározta, hogy egy új Sherlock Holmes remake-el áll elő, hiszen összehasonlítási alapnak a BBC nagy sikerű sorozatát, a Sherlockot vehetjük. Persze szinte lehetetlen egy olyan jó színvonalú, olyan remek kameraállásokkal, képernyőre írásokkal, eszmefuttatásokkal és színészi játékkal összehozni egy sorozatot, tehát ez nem is volt elvárható. Csak, hogy legalább egy hasonló kaliberű, végig szórakoztató és izgalmas részt láthassunk. És ez többé-kevésbé össze is jött. A tovább mögött spoileresen folytatom.


A történet egy kicsit modernebb, kicsit másabb vonalat vesz, mivel Sherlock drogfüggő és épp kikerül a rehabilitációról, vagyis inkább megszökik azon a napon amikor egyébként is kiengednék(?). Így hozza őt össze a sors Joan Watsonnal, akit Holmes apja "bérel fel", hogy vigyázzon pici fiára, ne szokjon vissza a drogra. Holmes ekkor elárulja, hogy már ki is találta a stratégiát, hogyan vonja el a figyelmét: munkával. Mivel korábban tanácsadóként dolgozott a rendőrségen, most nyugodt szívvel tér vissza oda. Watsonnal remek párost alkotnak, és bár kiszámítható volt a bűnügyi szál, azért tartogatott meglepetést bőven.


A rész tehát megfogott, voltak benne rendkívül szórakoztató poénok, amiken igen jót kacagtam. Megmaradt a Sherlockból igencsak megkedvelt brit akcentus, mivel a főszerepben Jonny Lee Miller áll, s társa Lucy Liu, akit jó ismét a képernyőn látni. Az sem hátrány, hogy a főszereplő igen-igen jóképű, míg Benedict Cumberbatch-ról ugyanez nem egészen mondható el. 
Viszont volt pár hátulütője is a dolognak. Például nekem rendkívül hiányzott a Sherlock Holmes történetek alapvető főszereplője, Mrs. Huddson. Ezen kívül félő, hogy az írók össze fogják hozni a közel (vagy távol) jövőben a két főszereplőt(lásd: Bones, Castle, House), hiába nyilatkoztak úgy a producerek, hogy szó sincs erről. Meglátjuk. Én most 6,5/10-et adok erre, egyenlőre maradok, de reménykedem, hogy a gyilkosos story-k azért izgalmasabbak is lesznek az idő múlásával.

0 komment:

Megjegyzés küldése