2012. szeptember 5., szerda

Woody Allen szerda az MGM-en

 Az MGM szeptemberben szerda esténként Woody Allen munkásságát ismereti meg 4 filmen keresztül. A színész/rendező/forgatókönyvíró nagyon termékeny, 1982 óta minden évben készít filmet és forgatókönyvíróként őt jelölték legtöbbször Oscar díjra. Az MGM a rengeteg filmjéből a Csillagporos emlékek, a Hétalvó, a Zelig és a Mindaz, amit önök a szexről mindig is tudni akartak című alkotásokat mutatja be.



A Csillagporos emlékek egy ünnepelt forgatókönyvíróról és rendezőről, Sandy Bates-ről (Woody Allen) szól, akinek elege van a bugyuta vígjátékokból, viszont a közönség ezt várja tőle. Miután új filmjének bemutatója botrányba fullad, Sandy a nők társaságában keres vigaszt.


A Hétalvót az egyik amerikai magazin beválasztotta "Minden idők legjobb 50 vígjátéka" közé. A történetben Miles Monroe-t (Woody Allen) 1973-ban hibernálnak és csak 200 évvel később ébred fel. A filmben feltűnik még Diane Keaton is, akivel Allen több filmet is forgatott.

A Zelig egy kaméleon-emberről, Leonard Zelig-ről (Woody Allen) szól, aki  a konfliktusok elől úgy menekül, hogy a környezetéhez alkalmazkodik minél jobban. Egy idő után mér nagyszerűen tudja utánozni a körülötte élők megjelenését, viselkedését-

A Woody Allen szerdákat a Mindaz, amit önök a szexről mindig is tudni akartak című vígjáték zárja, amelyben több epizódon keresztül, hogy hogyan viselkednek az emberek a szex hatására.


Nézzük, pontosan mikor lesznek láthatóak a filmek:

2012. szeptember 05., 20.00 - Csillagporos emlékek

2012. szeptember 12., 20.00 - Hétalvó

2012. szeptember 19., 20.00 - Zelig

2012. szeptember 26., 20.00 - Mindaz, amit önök a szexről mindig is tudni akartak

Az MGM nem éppen  a legfrissebb alkotásokból válogatott, de így sem lehetünk elégedetlenek, hiszen a régebbi filmjeit ritkán vetítik a TV-k. 

0 komment:

Megjegyzés küldése