2014. február 8., szombat

Scandal - A harmadik évad felénél

Tavaly nyáron kattantam rá a sorozatra és alig vártam a téli szünetet, hogy a harmadik évad eddig vetített epizódjait megnézhessem, ugyanis a Scandal-t képtelen vagyok heti szinten nézni. Még nem tapasztaltam ezt egyetlen sorozatnál sem, de a Scandal esetében az átívelés miatt a darálást választottam, hogy még jobban el tudjak mélyedni a sorozat hangulatában, ezzel fokozva a hatást. A második évad végén kicsit aggódtam, hogy a minőségét nem fogja tudni tartani és bár egy-két szállal nem vagyok teljes mértékben megelégedve, összességében még mindig az egyik legjobb dráma az országos csatornákon. Spoileresen folytatom!



Az elnök szeretője téma hamar feledésbe merült és az is egyértelmű volt, hogy nem Oliviát fogják ezzel gyanúsítani, hanem bedobnak egy ártatlan lányt, hogy a nem túl népszerű elnök népszerűségi indexe ne csökkenjen tovább. Szerencsére nem vitték túlzásba ezt a szálat, pont annyit foglalkoztak vele, amennyit érdemelt és a lezárásával komolyabb történésekre tudták fordítani a figyelmet. A B613 akciózott ismét, vagyis egy régi ügyük az ún. Remington-hadművelet került előtérbe. Nagyon lassan adagolták az információkat, és mint utúbb kiderült, nem csak Olivia apja, hanem az anyja és az elnök is érintett az ügyben. Sokáig nagyon zavaros volt számomra az eset és az, hogy pontosan mit is szerettek volna eltussolni ezzel az üggyel. A megoldás pedig kiábrándítóra sikerült és most először mondom azt, hogy elbaltáztak a készítők valamit. Sokszor változott ugyanis, hogy ebben az ügyben ki a jó és a rossz, mire nem csak az derült ki, hogy Olivia anyja valójában él, hanem még terrorista is, akit az apja huszonkét évig tartott fogva. Az indítékairól és hogy pontosan kinek dolgozik még semmi nem derült ki, vélhetően erre majd a folytatásban kerül sor.



Más vonalon is zajlottak az események, ugyanis közelednek a választások és jelenlegi állás szerint nem Olivia fogja Fitz kampányát irányítani. A történések azonban nagyon a jelenlegi elnök kezére játszanak, ugyanis az egyik ellenfel visszalépett, míg az alelnök sem éppen makulátlan. A férje ugyanis meleg és Cyrus ezzel tisztában volt, ezért a férjét kihasználva próbált meg ebből előnyt kovácsolni. Minden jól alakult, ám az alelnök annyira feldühödött, amikor rájött a dologra, hogy megölte a férfit. Ha mindez nem lenne elég pont Cyrust hívta segítségül, így ő is belekeveredett a gyilkosságba. A tervet Mellie-vel eszelték ki, de a First Lady-nek fogalma sincs a történtekről. Mellie múltjából egy újabb darabot ismerhettünk meg, amely sok mindenre magyarázattal szolgál és jelenleg ő a legjobb karakter a sorozatban, mert egyszerre rideg és közönyös, mégis nagyon érző ember.



Quinn fejlődésén már egyszer ámultam és most újra meg kell tennem, hiszen már nem egyszerű gyilkos, hanem a B613 tagja lett. Nem minden esetben lehet eldönteni, hogy melyik oldalon is áll, de sikerült az ártatlan lányból gyilkost csinálni, aki kollégái ridegsége miatt vélhetően még jobban kötődni fog a gyilkos szervezethez. Ez a következő részekben még sok problémát okozhat, elsősorban Livnek. Sajnálatos módon ő nem sziporkázott annyira, mint eddig. Sőt inkább úgy fogalmaznék, hogy lelassult és túlságosan is gondterhelt lett a karakter. Persze volt gondja rendesen, de nem vágott úgy az esze, ahogy azt megszokhattuk és nem mindig volt a helyzet magaslatán. A Fitz-szel való viszonya még mindig érdekes, viszont nem tudom pontosan hányadán is állnak egymással. Eddig az elnök folyamatosan letisztázta, hogy mit is szeretne Livtől, de a harmadik évadban csak sodródtak, párszor találkoztak meg telefonáltak, de valahogy nem látom a kapcsolatuk kimenetelét.

Értékelés: 8/10
Közel sem olyan pörgős és feszített tempójú a harmadik évad, mint az előzőek, de még mindig nagyon érdekes a sorozat. Minden leírt negatívuma ellenére alig várom az évad végét. Annyi kérdéses pont van benne, hogy a várakozási fokomat magasan tartja és az évad kimenetelére roppant kíváncsi leszek. Főleg azért, mert a tervekkel ellentétben pár résszel le kellett rövidíteni Kerry Washington terhessége miatt.


0 komment:

Megjegyzés küldése