2012. július 23., hétfő

LOL (2012)

Ez tipikusan olyan film, amelynek a végét már a film kezdete előtt lehet sejteni. Sejtjük, hogy ki kivel fog összejönni és hogy happy end lesz a vége. Nincs is ezzel gond, hiszen a célközönség -tinik- ezt várják el, szeretnének hinni a tündérmesékben, ezért szükségük van ilyen filmekre.



A film egy 2008-as francia film modern változata, melynek főszereplője Sophie Marceau. Furcsa ezt leírni, de tényleg modernebb, hiszen a facebook, twitter fénykorában játszódik, és a film nem mellőzi ezeket a közösségi oldalakat. 


A film története egyébként nem bonyolult, főszereplője Lola (Miley Cyrus) egy átlagos tinilány, akit a nyári szünet alatt megcsal a barátja és szakítanak. A lány idővel beleszeret jó barátjába, Kyle-ba (Douglas Booth), de a kapcsolatuk nem zökkenőmentes. Eközben Lola anyja (Demi Moore) is hasonló szerelmi gondokkal küzd, mint a lánya. A filmben fontos szerepet kap még a barátság, az anya-lánya kapcsolat, illetve a zenélés is.



A történet tehát nem tartogat nagy izgalmakat, de mégis iszonyatosan szerethető az egész film. Ez főleg Miley Cyrus és Demi Moore miatt van így. A casting során nagyon jól választották ki őket, mert iszonyatosan jól működnek együtt. Demi Moore-on látszik, hogy élvezte ezt a szerepet, ami nem is csoda, hiszen a valóságban két lánya van. Milye-t pedig mindig is ilyen lázadónak, szabályokat megszegő tininek képzeltem el, mint a filmbéli Lola. Testhezálló szerepet kaptak mindketten, talán ezért is ilyen meggyőzőek együtt. A fiúk sem vallottak szégyent, Douglas Booth-nak nagyon jó hangja van és még fiatal, ezért jó esélye van, hogy szép karriert fusson be Hollywoodban és arról se feledkezzünk meg, hogy a One Tree Hill- ből ismert Austin Nichols is feltűnik egy szexi matek tanár szerepében.

Ez a film sem fogja megváltani a világot, de abszolút szerethető, néhol még vicces is. Az egyik legjobb jelenet a filmben, amikor megérkeznek Párizsba a fogadócsaládokhoz és Lolaék meghökkenve veszik tudomásul, hogy a család Jean D'Arc rajongó, eszerint van berendezve a ház, a lányukat is Jean-nak hívják és Jean D'Arc kedvenc ételeit eszik. Igazi tanulsága sincs a filmnek, de abban a másfél órában kikapcsol és szórakoztat.

Értékelés: 7/10

0 komment:

Megjegyzés küldése