2012. július 24., kedd

Harmadnaposok (A Few Best Men)

A Másnaposok óriási sikerét látván az ausztrálok is bepróbálkoztak egy hasonló kaliberű filmmel, mely messze nem olyan jó. Gyakran felmerül bennünk a kérdés, hogyan tud egy teljes mértékben kivesézett téma ilyen nagy népszerűségnek örvendeni Hollywood-ban? A válasz egyszerű. Az emberek nem szeretnek a jól megszokott szürke hétköznapokból kiszakadni, s új kalandok felé evezni, így inkább megnézik ugyanazt a filmet más szereplőkkel százszor.


David és Mia egy közös nyaralás során ismerkednek meg, s 10 romantikusan együtt töltött nap után David-et annyira elvakítja a szerelem, hogy megkéri Mia kezét. A lány igent mond, így a vőlegény 3 lökött barátjával Londonból egyenesen Ausztráliába utazik. A legénybúcsú alkalmával jól lerészegedő négyes másnap (az esküvő napján!) próbálja helyrehozni a dolgokat, azonban a helyzet egyre csak romlik. Végül persze minden megoldódik, s happy end lesz.
Sajnos a mindenki által jól ismert és megkedvelt Másnaposok filmet jelentősen alulmúlja, sokkal elcsépeltebb poénokkal és kevesebb "hülyeséggel". A szokásos drogdíler-kalamajka persze itt sem maradhatott el, azonban hamar megenyhült a fószer, először megfürdette David egyik barátját, majd miután kiszabadult a szaunából és végre ott voltunk, hogy valami izgalmas is történjen; ránézett a rendőrfőnökre, két másodperc alatt könny szökött a szemébe, s egy Apa?!-nál több nem hagyta el a száját.
Összességében tehát egyszer meg lehetett nézni, azonban ha minőségi hangover filmre vágyik az illető, egyértelműen a Másnaposokat nézze, semmiképpen se ezt az olcsó utánzatot. A jó poénokért 6/10-et adok.

0 komment:

Megjegyzés küldése