2012. március 26., hétfő

Smash - A bemutató

A Smash elérkezett az évad feléhez és ezzel egy időben egy zárt körű bemutatón a meghívottak megtekinthették az elkészült Marilyn musicalt.


A pilot óta eltelt részek még inkább meggyőztek arról, hogy ez egy nagyszerű sorozat. Igaz, hogy nincs benne rejtély, különösebb izgalom sem, de zenében, emberi érzések  bemutatásában nagyon erős. Nagyon jó ötlet volt, hogy fele a daloknak saját szerzemény, míg a másik fele feldolgozás. Nekem a saját dalok jobban tetszenek, iszonyat jól illenek a szereplőkhöz, a hangjukhoz és nagyon fülbemászóak. Hirtelen nem is tudok kiemelni egyet sem, mert mindegyik jó.

Karen és Ivy vetélkedése -ha lehet ezt egyáltalán annak nevezni- kicsit háttérbe szorult, miután Ivy nyerte el Marilyn szerepét. Ettől függetlenül még mindig irigy Karenre és félti a szerepét tőle, bár nincs rá oka. Végül is ő fekszik le a rendezővel és nem Karen. Előzetesen ugyan azt mondtam, hogy Derek és Karen között lesz valami, de most nem úgy néz ki. Egyenlőre Derek Ivyval kavar, Karen meg jól elvan a barátjával.
Úgy tűnik Karenre is rámosolyog a szerencse, miután a híres producer, Bobby Raskin felvett vele egy demót. Karen csodálatosan énekelt, merem remélni, hogy a jövőben több érdemi dalt énekeltetnek vele. Eddig is kapott számokat, de a bármicvós fellépése, meg a karaokes dala nem tartozott hozzá annyira a történethez. A stúdiós demófelvétel ezeknél jóval komolyabb.



Karen karaktere már az első részektől kezdve szimpatikus, Ivy karakterét viszont csak az utóbbi részekben kezdtem  megkedvelni. Tényleg nagyszerűen alakítja Marilynt, bár az elején voltak kétségeim. Ezt a szerepet neki találták ki. A hangja, a játéka egyszerűen olyan Marilynes, ezért külön örülök, hogy a betegségére hivatkozva nem cserélték le. Komolyan drukkoltam, hogy ezt a klisét ne kövessék el, szerencsére nem tették.
A többi karakter is kezd kibontakozni és én mindenkit megkedveltem. Nem is tudom, hogy néztem-e már olyan sorozatot, amelyben egyik szereplő sem idegesített. Julia és Michael titkos kapcsolata nagyon el van találva. A két színész között iszonyat jól működik a kémia és a dinamika. Remélem nem rúgják ki Michaelt a musicalből, mert nagyon sajnálnám a távozását. Tom is talált magának valakit, de nem az igazi a kapcsolat, ráadásul a tánckar egyik tagja meleg. Egyértelmű, hogy lesz köztük valami. Elieen amióta egy bárba jár iszogatni, üzleti megbeszélésekre sokkal emberközelibbé és szórakoztatóvá vált.
Az egész sorozat annyira realisztikus, simán elhiszem, hogy bármelyik szereplő a szomszédom vagy az ismerősöm. Mindegyiküknek megvannak a pozitív és negatív tulajdonságai és nem  hoznak olyan döntéseket, amelyek nem vallanak a karakterre. Ez a harmónia később még felborulhat, de remélem nem fog.

Aggódtam a folytatás miatt, de alaptalannak bizonyultak a kétségeim, mert az NBC már berendelte a 2. évadot.

Értékelés: 10/10

0 komment:

Megjegyzés küldése