2012. március 24., szombat

Pretty Little Liars: A 2. évad

Elég rég óta minden Pretty Little Liars rajongó azt találgatta, hogy ki lehet 'A'. Főleg miután bejelentették, hogy a fináléban lerántják a leplet a titokzatos zaklató kilétéről. A szálakat ehhez tökéletesen mozgatták, egészen a fináléig fogalmam sem volt ki lehet 'A'. Ötleteim persze voltak, de mint ahogy oly sokszor ennél a sorozatnál, most sem volt igazam. A kép alatti részt csak  az olvassa el, aki tisztában van 'A' kilétével!



Persze gondoltam én Monára, de gyorsan el is vetettem ezt. Ő ugyanis Hannah legjobb barátnője és ő maga is kapott SMS-eket, amiket vagy magának küldött, vagy van egy bűntársa. Másrészt 'A'-t mindig egy nagyon okos embernek tartottam, mert mindig a lányok előtt járt egy lépéssel Ezt Monáról nem feltételezem, de valószínűleg nem egyedül talált ki mindent. Az elmegyógyintézetben megjelent piros kabátos személy irányíthatta Monát, találhatta ki az egészet és többször említett egy bizonyos 'A' csapatot. És akkor meg is kaptuk a következő rejtélyt. Ki volt az a piros kabátban? 

'A' kilétének felfedése számos kérdést vetett fel. Rejtély nélkül nem maradunk, de tudnak-e olyan izgalmasat, fordulatosat produkálni, mint a hátborzongató 'A' szál? A lányok, de főleg Hannah miként birkózik meg 'A' kilétével? Mi lesz most Monaval? És még sorolhatnám. Attól olyan zseniális ez a sorozat, hogy ilyen sok kétséget hagy bennünk és tűkön ülve várjuk az új évadot. 



Természetesen a rejtély szálon kívül a lányok szerelmi élete is teret kapott a 2. évadban. Hannah és Caleb kapcsolata kiállt minden próbát, még Caleb távollétét is, tehát úgy tűnik komolyra fordultak a dolgok köztük. Aria és Ezra kapcsolata érdekesen alakult a szezon 2. felében, miután kitálaltak a szülőknek. Aria apja mindent megtett, hogy eltakarítsa Ezrát, de minden próbálkozása hiábavalónak bizonyult. A szerelmeseket nem tudta szétválasztani, aminek én sokakkal ellentétben örülök, mert kevés sorozatban tartanak ki ennyi nehézség ellenére is egymás mellett a párok.
Spencer és Toby ellenben szakítottak, ugyanis Spencer meg akarta óvni 'A'-től Tobyt, ezért a követelésére hazudott a fiúnak. A fináléban aztán ismét összejöttek, tehát 'A' nem tudta őket szétválasztani.
Emily szerelmi élete sem telt eseménytelenül. Maya visszatért ugyan a javítóból, de nem volt sokáig Emily mellett, mert ismét bajba került. A fináléban kiderült, hogy meghalt, amit nem lesz egyszerű Emilynek feldogozni. Belefért a sorozatba bőven ennyi dráma, szerelmi szál a néhol már horrorisztikus mértéket öltő jelenetek közé.



Bár ez egy tinisorozat bőven akadtak benne félelmetes, ahogy már írtam néhol horrorisztikus jelenetek. Számomra a leghátborzongatóbb a babaházas jelenet volt. Ahogy zenéltek a babák, meg ahogy elkezdtek rajuk dőlni a polcok én is elkezdtem félni nem csak ők. Néha még Jenna is rám hozza a frászt, főleg mióta lát. Ijesztő tud lenni, ahogy játssza az áldozatot, miközben közel sem az.

A Pretty Little Liars 2. évada összességében nagyon jó volt, talán jobb is, mint az 1. Érdekes lesz látni, hogy innen hova tud fejlődni a sorozat, mennyi ideig tudja fenntartani az érdeklődést. Remélhetőleg még sokáig és a továbbiakban is színvonalas epizódokat láthatunk.

Értékelés: 9/10

0 komment:

Megjegyzés küldése