2011. június 22., szerda

Nikita: 1 évad után

A sorozat főszereplője természetesen Nikita, akit 6 évvel ezelőtt egy titkos kormányzati szervezet, a Divízió kihozott a börtönből, s bérgyilkosnak képezték ki. Azonban 3 éve megszökött, s most úgy döntött lerombolja ezt a szervezetet. Van pár nyomós oka, de a legfőképpen amiatt, mert megölték szerelmét, Danielt.Összefog egy lánnyal, Alex-el, akinek szintén jó oka van tönkretenni a Divíziót. Ő bekerül oda "újoncként", s a Nikita által feltelepített chaten keresztül tudnak kommunikálni. Alex minden küldetésről értesül, s Nikita még a Divízió előtt odaér, és megmenti a célpontot. Így megy ez küldetésről-küldetésre, senki nem sejt semmit. Eközben Nikita összefog olyan emberekkel, mint Owen. Aki maga ölte meg Danielt. Rajta kívül még egy CIA-s emberrel is, Ryan Fletcher-rel, aki már kezdte sejteni a Divízió létezését.

A gubanc ott lesz, hogy Michael rájön, Alex volt Nikita téglája. El is megy személyesen hozzá, hogy vagy előkeríti 24 órán belül Kasim-ot(aki végzett a családjával) vagy elmondja mindenkinek az igazat. Több sem kellett Nikitának, már indult is a felkutatására. Egy-két csavar után végül megölte, s összejöttek Michael-el.


Ezek után minden jól ment, Alex már nem volt a Divízióban, ügynök lett belőle, vagyis szabadon lehetett akárhol. Azonban egy ölőchip-et tettek a fejébe, de Nikita sikeresen hatástalanította. Az újabb probléma ott lett, hogy Alex Divízióbeli ellensége, Jaden meglátogatta őt, s kisebb-nagyobb dulakodásból végül Jaden halála lett. Alex kétségbeesésében Nikitát hívta fel, hogy mi tévő legyen, azonban arról nem tudott, hogy Jaden fülében egy láthatatlan hangfelvevő van, s így végül kiderült, ő volt igazából Nikita téglája.Percy(a Divízió főnöke) azonban adott neki egy második esélyt, hogy amennyiben megöli Nikitát, életben maradhat. Bedrótozta, az ölőchipet újraindította. Alex meg is ölte-vagy legalábbis azt hittük-. Persze igazából csak valami szérumot adott be neki, amitől pár óráig halottnak tűnt. Mikor erre rájöttek, Amanda "megölte" Alexet, majd adrenalinnal újraélesztette, így hatástalanította az ölőchipet. Nikita is végül megmenekült Michael-el.

Egy évad után azt kell mondjam, megint csak egy izgalmas sorozatnak nézünk elébe. Persze, ha nem lenne ott a főszereplők között Lyndsy Fonseca, akkor a férfi nézőknek Maggie Q látványa édeskevés lenne. Persze sejthettük, hogy Nikita nem fog meghalni, hisz egy évad után kinyírni a főszereplőt elég botor dolog lenne, azonban Alex halálánál már nagyokat dobbanhatott a szívünk. Aki nagyon nincs oda az akcióért, annak nem igazán ajánlom. Ez ilyen Jackie Chan női változatban. De persze vannak romantikus szálak is-igaz, hogy azt a csatorna kötelezte-,s szomorúak, drámaiak. Erre az évadra 7/10-et adok, hisz volt kaland, izgalom, csavar elég. :) Repesve várom a következő évadot.

0 komment:

Megjegyzés küldése