2011. június 20., hétfő

Gable perelt, de veszített



A bíróság nem adott igazat Mark Gable forgatókönyvírónak, aki három évvel ezelőtt perelte be az amerikai NBC csatornát, mert szerinte - a Magyarországon is sokat vetített - A nevem Earl című sorozat alapötletét ellopták tőle. Mark Gable 2008-ban perelte be az amerikai NBC tévétársaságot, mert úgy vélekedett, hogy a Karma című forgatókönyvét lenyúlva készítette el A nevem Earl című komédiasorozatot. Gable szerint 1995-ben írta le a történetet, ez sokfelé eljutott Hollywoodban, többek közt a United Talent Agency nevű irodához is, amelynek ügyvezetője akkoriban Brad Copeland volt, aki jóval később részt vett a sorozat gyártásában.
A hosszúra nyúlt per a csatorna győzelmével végződött, mert hiába találtak halovány hasonlóságokat az elkészült vígjátéksorozat pilotja és a Karma forgatókönyve között, a bíró szerint két különböző alkotásról van szó.
A széria egy külvárosi proli fickóról szól, aki nyer a lottón, és hirtelen úgy dönt, hogy az addigi hóhányó, ellenszenves, léhűtő lényét felcseréli egy jobbra, adakozó, kedves és figyelmes lesz, majd sorra keresi fel azokat, akiket korábban megbántott. A Jason Lee főszereplésével készült sorozatból 96 epizód készült, az USA-ban 2005 és 2009 közt futott.

forrás: origo

0 komment:

Megjegyzés küldése