2013. december 14., szombat

Beyoncé új albummal tért vissza

Tegnap este bombaként robbant a hír, miszerint megjelent Beyoncé ötödik stúdióalbuma, Beyoncé címmel. Az énekesnő jól titkolta a rajongók és a média elől, hogy még idén megjelenik az album, ugyanis még csak pletyka szinten sem lehetett hallani semmit. Az albumon tizennégy vadonatúj dal hallható és tizenhét kisfilmet is tartalmaz. A pár perces filmek a számok klipjeként is felfogható és igen egyedi megoldás, hogy mindegyik szám kapott egyet, sőt az albumon plusz három kis klip is található.


"Látom a zenét" - nyilatkozta az énekesnő a vizuális albuma megjelenéséről. "Ez több annál, mint amit hallok. Amikor kötődöm valamihez, akkor azonnal képek sorozatát látom magam előtt, amelyek egy hangulathoz, érzéshez kapcsolódnak, például egy emlék a gyerekkoromból, gondolatok az életről, az álmaim vagy valami, amit elképzelek."




A videók hihetetlen színesek és ezt minden értelemben írom. Vannak jó kedvre derítőek, a '80-as évek neon stílusát megidéző és komolyabb társadalmi kérdéseket boncolgató is. A dalok pedig ezekhez kapcsolódóan lassúak, melankolikusak, vagy gyorsak, bulizósak. Ezekből a videókból is látszik, hogy Beyoncé korunk egyik legsokoldalúbb és legtehetségesebb énekesnője, aki még mindig hihetetlenül táncol. A videók előzetesei már elérhetőek, és kiválasztottam a három nekem leginkább tetsző kis videót. A Blue a gyermekének születéséről szól, a Pretty Hurts a szépségipar kegyetlenségét és az állandó megfelelni akarást dolgozza fel. Míg a Heaven a szeretteink elvezstésének fájdalmát akarja bemutatni. Amit elérhetőek lesznek a teljes verziók, azt is megosztom veletek, a youtube-os hivatkozásra kattintva pedig a többi klip előzetesét is megtaláljátok. Jó böngészést! :)





0 komment:

Megjegyzés küldése