2012. február 13., hétfő

Smash - 1x01 Pilot

Megérkezett az a sorozat, amit a legjobban vártam az évadban. A Smash nem musical és nem is hasonlít szerencsére a Glee-re sem.
A sorozat egy Marilyn Monroe életét feldolgozó musical elkészítését tárja a szemünk elé az ötlettől egészen a megvalósításig. Emiatt beláthatunk a színfalak mögé és olyan dolgokat tudhatunk meg, amiket eddig még csak nem is sejtettünk egy musical színpadra állítása esetében. A pilotban a meghallgatásokat láthattuk, igazán kiváló dalokkal fűszerezve, amelyek nem feldolgozások.A karakterek teljesen rendben vannak. Megismerhetünk egy musicaleket író párost, Juliat (Debra Messing) és Dereket (Jack Davenport), egy feltörekvő és egy profi énekest, Karent ( Katharine McPhee) és Ivyt (Megan Hilty), illetve néhány mellékszereplőt is.
A két énekes vetélkedését a főszerepét nem tudják sokáig húzni, úgyhogy valami mást is fel kell vonultatniuk, kérdés, hogy mennyire lesz ez érdekes. A másik kétségem a sorozattal kapcsolatban az, hogy mi lesz, ha elkészül a musical? Ugyanis a készítését nyilván nem húzhatják 3-4 évadon keresztül, de lehet nem is terveznek ilyen hosszan, majd kiderül.

A pilot mindenesetre engem magával ragadott, beszippantott és nem akartam, hogy vége legyen a résznek. Nagyon tetszett a két énekes életébe való betekintés, Derek "játéka" Karennel (valószínúleg valami még lesz köztük), a táncóra, a koreográfia meg úgy minden.Azt nem tudom, hogy minden musical rajongónak annyira tetszene-e, mint nekem, de reménykedem az amerikaiak jó ízlésében és drukkolok a sorozatnak és az NBC-nek.A kétségeimet pedig félreteszem egy időre és helyett csak élvezni fogom a Smash részeit, lesz ami lesz.

Értékelés: 10/10

0 komment:

Megjegyzés küldése