2012. február 13., hétfő

Smash - 1x01 Pilot

Megérkezett az a sorozat, amit a legjobban vártam az évadban. A Smash nem musical és nem is hasonlít szerencsére a Glee-re sem.
A sorozat egy Marilyn Monroe életét feldolgozó musical elkészítését tárja a szemünk elé az ötlettől egészen a megvalósításig. Emiatt beláthatunk a színfalak mögé és olyan dolgokat tudhatunk meg, amiket eddig még csak nem is sejtettünk egy musical színpadra állítása esetében. A pilotban a meghallgatásokat láthattuk, igazán kiváló dalokkal fűszerezve, amelyek nem feldolgozások.



A karakterek teljesen rendben vannak. Megismerhetünk egy musicaleket író párost, Juliat (Debra Messing) és Dereket (Jack Davenport), egy feltörekvő és egy profi énekest, Karent ( Katharine McPhee) és Ivyt (Megan Hilty), illetve néhány mellékszereplőt is.
A két énekes vetélkedését a főszerepét nem tudják sokáig húzni, úgyhogy valami mást is fel kell vonultatniuk, kérdés, hogy mennyire lesz ez érdekes. A másik kétségem a sorozattal kapcsolatban az, hogy mi lesz, ha elkészül a musical? Ugyanis a készítését nyilván nem húzhatják 3-4 évadon keresztül, de lehet nem is terveznek ilyen hosszan, majd kiderül.

A pilot mindenesetre engem magával ragadott, beszippantott és nem akartam, hogy vége legyen a résznek. Nagyon tetszett a két énekes életébe való betekintés, Derek "játéka" Karennel (valószínúleg valami még lesz köztük), a táncóra, a koreográfia meg úgy minden.Azt nem tudom, hogy minden musical rajongónak annyira tetszene-e, mint nekem, de reménykedem az amerikaiak jó ízlésében és drukkolok a sorozatnak és az NBC-nek.



A kétségeimet pedig félreteszem egy időre és helyett csak élvezni fogom a Smash részeit, lesz ami lesz.

Értékelés: 10/10

0 komment:

Megjegyzés küldése