2011. november 2., szerda

X-factor US: Az első élő show

A műsor kitalálója, Simon Cowell idén Amerikába is elhozta az X-faktort, amely már nálunk a 2. szériáját tapossa. A mentorok (nem úgy mint nálunk) ténylegesen nagy nevek a zenei iparban, hiszen ki ne hallott volna a Pussycat Dolls vezető énekesnőjéről, Nicole Scherzingerről? Mellettük ül még Paula Abdul, koreográfus és énekesnő plusz L.A. Reid, aki olyan hírességeket teremtett, mint Rihanna, Usher és Justin Bieber.
A válogatókról, a táborról és a mentorok házáról nem írtam külön posztot, hiszen sok különbség nincsen a miénkhez képest, azzal a kivétellel, hogy itt tényleges tehetségeket válogatnak be és többen mentek a mentorok házába meg az élő showba is. A csoportok sem teljesen ugyanolyanok, vannak a fiúk, lányok, csapatok, de míg nálunk a 25 fölöttiek, addig a tengerentúl a 30 fölöttiek csoportja a negyedik. 8-8 ember ment minden csoportból a mentorok házába ahol megtudhatták ki lesz a mentoruk. Simon a lányoké, Paula a csapatoké, Nicole a 30 fölöttieké Simon pedig a lányoké lett. Mindenkinek 4-et ki kellett választania, akit visz magával az élő showba, azonban Simonnak megfájdult a szíve, amikor a mezőny egyik legtehetségesebb versenyzőjét, Melanie Amaro-t küldte haza, így végül elment hozzájuk, hogy elmondhassa, mégis viszi magával a döntőbe. Így jött össze a 17 legjobb, akik mehettek az élő showba, azonban itt még nem volt vége a mentorok nehéz döntéseinek, hiszen miután minden mentoráltjuk énekelt nekik, ki kellett választaniuk egyet (Simonnak kettőt), akit hazaküldenek.


Először L.A. Reid mentoráltjai, a fiúk léptek a színpadra. Philip Lomax (I'm a Beliver), Astro (Jump), Chirs Rene (Love Don't Live Here Anymore) és Marcus Canty (Don't You Really Want To Heart Me). Az volt az érzésem, hogy L.A. végezte a leggyérebb munkát a fiúkkal, sajnos a dalválasztások sem voltak az igaziak. Végül Philip Lomax-ot küldte haza.
Nicole már jobb munkát végzett a 30-on túli versenyzőivel. Dexter (I Kissed A Girl), Josh Krajcik (Forever Young), LeRoy Bell (Nobody Knows) és Stacy Francis (One More Try). A választása azonban sajnos már nem volt olyan remek, mint a felkészítése. Persze talán a legerősebb és mégis legjobban rászoruló csapatról beszélünk, azonban szerintem a 60 évese LeRoynak kellett volna távoznia, de Nicole inkább a fedél nélküli Dexterre voksolt.
Simon Cowell versenyzői  a lányok is igencsak sokszínű produkciókat mutattak. Drew Ryniewicz (What A Feeling), Melanie Amoro (I Have Nothing), Simone Battle (Just Be Good To Me), Tiah Tolliver (Sweet Dreams), Rachel Crow (Baby). Nem tudom, a lányok körében miért lett ilyen népszerű Justin Bieber Baby című számát feldolgozva elénekelni, de úgy tűnik beválik. Simon is elég sokat dolgozott, azonban neki a 2 leggyengébbet kellett kiejtenie, így Simone és Tiah távozott, amivel teljes mértékben egyetértek.


A legkomolyabban viszont Paula Abdul vette a mentorságot, hiszen mind a négy csapatának remek számot választott és remek produkciót hozott össze, főleg hogy abból 2-t ők raktak össze a táborban. Lakoda Rayne (Come On Eileen), Brewer Boys (Rich Girl), InTENsity (Footloose) és a Stereo Hogzz (Try A Little Tenderness). Azonban egy csapatnak mennie kellett, s a választás a Brewer Boys-ra esett, így ők nem folytathatják a versenyt.
Így meg is lenne a legjobb 12: Astro, Chris, Marcus, Josh, LeRoy, Stacy, Drew, Melanie, Rachel, Lakoda Rayne, InTENsity és a Stereo Hogzz! Innen már ugyanúgy megy a verseny mint nálunk, közönség szavazással (ja igen, már 5 féleképpen lehet szavazni, abból az egyik Twitteren keresztül zajlik) majd a 2 legkevesebb szavazatot kapó párbajozik, ezután a mentorok döntenek.

0 komment:

Megjegyzés küldése