2011. április 2., szombat

Nurse Jackie 1x01 Pilot


Az igazság az, hogy a 30 percből, 28 percig azt gondoltam, hogy ez egy dögunalom sorozat, de az utolsó 2 perc megváltoztatott mindent.

Mint ahogy azt gondoltuk, kicsit a House-ra hajaz, olyan szinten, hogy Jackie is drogozik. Bár még nem igazán jöttem rá a nyitjára mi okból, talán a hátfájására. Személyiségét tekintve viszont egyáltalán nem House-hasonmás. Sőt, mindenkivel jót tesz, mintha valamiféle szent szeretne lenni. Grace klinikára olyan szinten hasonlít csak, hogy ahogy a Grey's ismeretes a részt nyitó és záró Meredith-monológokról, úgy Jackie nővér is elmond egy ilyet szintén az epizód kezdetén és végén, a Bibliából is idézve. Ja igen a kórház, amiben dolgozik egyben valamiféle apácaképző, legalábbis sok apáca császkál a kórházban.
A csavar pedig a férfiakkal való kapcsolatában lesz. Valami orvosfélével jár(?), miközben Dr.Cooper a mellét fogdossa, s az érdekes akcentussal rendelkező orvos(avagy nővér?) kezét fogja. S itt jön képbe az a bizonyos 2 perc, melyben kiderül, hogy férjnél van és 2 ezenkívül van kislánya. Ezokból adok 3/10-et, s nézem tovább a sorozatot.

0 komment:

Megjegyzés küldése