2011. április 3., vasárnap

Fringe 1x01 Pilot

Igazából egy nyomozós, FBI-os sorozat, de azért ennél kicsit többről van szó. Amit rögtön meg kell említenem, hogy a sorozatot rögtön egy dupla részes(azaz 80 perc) pilottal kezdjük, amit nem tartottam túlzottan jó ötletnek. Először is, mert olyan, mintha egy filmet néznék, másodszor pedig a pilotoknak általában a történet vázolásáról, a szereplők bemutatásáról kell szólnia. És ha ezt nem tudják megoldani, csak 80 percben, az nagy gond.

A történet középpontjában egy huszonéves nő áll, aki az FBI-nak dolgozik. Az epizódban azt kellett kinyomoznia munkatársával(egyben szeretőjével) együtt, hogy miért változtak egy repülőgépen az utasok valamiféle szörnyszülöttekké és haltak meg. Ja igen, a sorozat egy enyhe sci-fi fűszerezéssel rendelkezik. Később szeretett munkatársa is elkapja ezt a bizonyos fertőzést egy bombarobbanás következtében. Így Olivia, sorozatunk főhőse mindent megtesz azért, hogy megmenthesse Johnt. A fertőzést készítő férfi fiát elhozza Irakból, a férfit kihozza az elmegyógyintézetből, s a segítségükkel próbálja megmenteni Scott ügynököt. Még az életét is föláldozza érte, vagyis beleraknak egy chip féleséget a nyakába, zsinórokkal kötik össze a fejüket, hogy amikor egyszerre mozog az agyhullámuk, tudjanak a képzeletükben kommunikálni. Eközben Olivia be van LSD-zve és fehérneműben fekszik a vízben. Végül sikerül összehozni a kapcsolatot, és John megmutatja a robbanást okozó férfi arcát, akit aztán el is kapnak, John fertőzésére megcsinálják az ellenszert. Na és akkor itt kéne jönnie a Happy End-nek, de itt jön a csavar. Kiderül, hogy John nem is az FBI-nak dolgozik, s segített a fertőzést elterjeszteni a repülőgépen. Végül kisebb-nagyobb autós hajsza után autóbalesetben meghal.
Ami még megemlítendő, az a helységek kiírása, merthogy az nem szokványosan sima fehér betűkkel oda van hányva a bal alsó sarokba, hanem mintha csak a helyszínen lenne, 3D-s betűkkel van kiírva. Nagyon bejövős.
1-2 dologtól eltekintve, a máris sok-sok csavar, meg az alienek mellett egy 8/10-et simán kap :)
Jó tanács: Este, egyedül semmiképen se ugorjatok neki!

0 komment:

Megjegyzés küldése