2013. április 7., vasárnap

The Voice UK - Elkezdődött a 2. szezon

Tavaly nagyon megszerettem az angol The Voice-t, mégsem írtam róla olyan sokat, mint szerettem volna. Idén megpróbálok többször, mert tényleg érdemes nézni, a formátumot már mindenki ismeri, de a magyar verziónál a brit ezerszer szórakoztatóbb. Minden olyan dolog, amit a hazainál hiányoltam itt szerencsére visszatért, ahogy a zsűritagok és a mesterek is. Jessie, will.i.am, Tom Jones és Danny jobban összeszoktak és még jobban működik köztük a kémia, csipkelődés, mint tavaly. Ezek a párbeszédek humorosak és aranyosak, főleg Jessie és will között. Nagyon jól húzzák egymás agyát és küzdenek az énekesek kegyeiért. Továbbra is tartom, hogy a műsornak ez a legszórakoztatóbb része és a magyar verzióban pont ezt nem tudták megvalósítani.Danny és Tom kicsit háttérbe szorultak eddig, Tom a csendes megfigyelő szerepét tölti be eddig, de ez nem gond, mert ha hagyják szóhoz jutni ő is tud jókat, vicceseket mondani. Danny meg Danny, vagyis nagyon aranyos, cuki pofa, aki szintén beszáll a harcba, ha kell. Az énekesek viszont őt nem igazán választják, ami számomra meglepő, de tavaly is így volt ez. Jessie még mindig a legnépszerűbb, az első meghallgatás alkalmával is ő gyűjtötte a legtöbb énekest.


Az énekesek idén eddig nem győztek meg annyira, mint tavaly. Kevesebb az egyedi hang és az igazi tehetség. Félreértés ne essék a felhozatal sokkal jobb, mint bármelyik magyar tehetségkutatóban, de tavaly sokkal színesebb mezőnyt hoztak össze. Persze egy adás még nem jelent semmit, a meghallgatások végére még bármi lehet. Az első adásban nekem Katie és Matt tetszettek nagyon, a többiek sem rosszak, de ők kiemelkednek az eddigi mezőnyből, nincs meg bennük az a bizonyos plusz.

Összességében jó kis szórakozás lesz szerintem a 2. évad és a magyar borzalom után felüdülés a brit mestereket, énekeseket látni. Az egész olyan családias és feel good, hogy az nem is igaz. Ebben nagy szerepet játszanak a mesterek produkciói, amit szemmel láthatóan ők is élveznek és így nyitni a műsort zseniális gondolat. Nem jelent nekik problémát, hogy különböző stílusokban énekelnek és nem egy korosztály. Komolyan már ezért megéri nézni az egészet!

0 komment:

Megjegyzés küldése