2013. április 11., csütörtök

Hannibal - 1x01 Pilot

Már megint egy olyan sorozat, amelyet eredetileg nem akartam elkezdeni, de annyiszor botlottam bele az interneten vagy a plakátjaiba, hogy felkeltette az érdeklődésemet. Semmilyen Hannibal filmet nem láttam szégyenszemre és a sztorival is csak felületesen vagyok tisztában. A sorozat befogadásához az előzetes tudás nem szükséges, anélkül is lehet élvezni a látottakat. A látvánnyal viszont csínján kell bánni, mert ez nem egy tucat sorozat, nem való mindenkinek. Spoileresen folytatom.



A látványvilága nagyon szép, a technika szemet kápráztató, ahogy például a vércseppel visszafele szállnak a falról és ahogy bemutatják Will álmait. Ilyen technikát országos adón nagyon ritkán látni, én nem is nagyon tudok említeni hasonlót a most futó szériák közül. Ezért mindenképpen piros pont jár a sorozatnak.

A sorozat egyébként egyszerű nyomozósnak tűnik, de Will és Hannibal külön játszmája teszi mássá és érdekessé a Hannibalt. Will Graham nyomozó ugyanis zseni, aki a gyilkosok helyébe tudja képzelni magát és átérezni a gyilkos érzéseit. Természetesen ez átok is a nyomozónak, mert befolyásolja az álmait és hatással van a hétköznapjaira is.



Ellenfele Hannibal, aki egy kannibál gyilkos és segítő pszichológusként együtt nyomoz a rendőrséggel. Persze senkinek sincs fogalma a valódi énjéről, Will Grahamnek pedig a saját társát kell elfognia. Hannibal zsenialitása abban keresendő, hogy segít ugyan a rendőrségnek, miközben mesterien tereli el a gyanút saját magáról.

A színészekre sem lehet panaszunk, mert zseniális színészeket castingoltak a sorozatba. A nyomozót Hugh Dancy alakítja, aki a The Big C nézőinek lehet ismerős és egyébként Claire Daines férje. Hannibált Mads Mikkelsen kelti életre és pont megfelelően alakítja a hideg pszichológust és egyben kannibál gyilkost. Mindketten önmagukban is elegek lennének a részek élvezhetőségéhez, de a párosuk zseniális. A közös jeleneteik nagyon erősek és megfelelően működnek együtt.

Értékelés: 9/10
Kétségkívül az évad legjobb pilotját produkálta és ha ilyen minőségi részeket kapunk az évadban én már nagyon elégedett leszek. A készítők ugyan hosszútávra terveznek, de én nem lennék ilyen optimista a helyükben, mivel nem nyitott valami fényesen a sorozat. pedig a marketingjére nem lehetett panasz.

0 komment:

Megjegyzés küldése