2013. március 26., kedd

Pretty Little Liars - A 3. évad

Nehéz a Pretty Little Liars 3. évadáról írni, mert a tavalyi évadfinálé során nagy leleplezésnek lehettünk szemtanúi, ami alapjaiban változtatta meg a sorozatot. Kicsit féltem, hogy unalomba fog fulladni a széria, de az új helyzetet jól megoldották a készítők és bár akadtak unalmasabb részek az évad során, alapvetően pozitív véleménnyel vagyok róla. Az évadzáró viszont nem volt jó, beharangozták, hogy hasonló leleplezést fogunk látni, mint tavaly és erre nem derült ki konkrétan semmi. Spoileresen folytatom.








A sorozat hivatalos facebook oldalán a finálé előtti héten folyton azt hangoztatták, hogy milyen izgalmas rész lesz és mindenre választ kapunk. Ebből sejtettem, hogy sok jóra nem számíthatunk, mert az ennyire beharangozott dolgoknak általában nagyobb a füstje, mint a lángja. Sajnos a Pretty Little Liars esetében is ez történt és nem derült ki, hogy ki a piros kabátos alak. Az "A" csapat indítékához sem kerültünk közelebb, pedig erre már nagyon kíváncsi lennék. Érdekelne, hogy mit követtek el a lányok, amiért ezt az éveken át tartó kínzást érdemlik. Mona indítékára valamennyi válasszal szolgáltak azzal, hogy nem esett jól neki, amikor Ali és Spencer nem vette észre őt a templomnál meg rajta röhögtek. Ez azonban édeskevés, hiszen ez sok tinivel megtörténik mégsem kezd bosszúhadjáratba. Kicsit az az érzésem, hogy az eredeti tervektől eléggé eltértek a készítők és már ők is elveszítették a bonyolult sztoriban a fonalat. Erre utal az is hogy sok logikai bukfencet követnek el mostanában. Számomra például hihetetlen, hogy Mona hogy hogy nem tudja ki  viseli a piros kabátot, hiszen meglátogatta őt a Radley-ben.



A sztori pedig egyre bonyolódik, a Jenna-Shana-Melissa hármas is kavar valamit, valamint Spencer és Toby is magánakciózik. Nos, igen Toby él, ha bárkinek is kétségei lettek volna efelől és úgy tűnik mégis a lányok oldalán áll. Az ő szerepét is folyton változtatják, nekem mondjuk jobban tetszene a gonosz Toby,mert legalább valamit mg mernének lépni rendesen a készítők.

Aria és Ezra kapcsolata halál unalmas már, nem tudnak velük mit kezdeni. Azzal meg mindenki tisztában van, hogy előbb-utóbb újra összejönnek. Ezra gyerekét is felesleges volt behozni, mert nem dobta fel a szálat. Egyedül az elrablása sikerült érdekesre, mondjuk nagyon nem akadt ki egyik szereplő sem, amikor kiderült, hogy Spencer tette. Azért ez elég érdekes, jó tudom nem volt rá idő a részben, de akkor is.

Értékelés: 6/10
Bajban vagyok, mert az évad összességében jó volt, de az évadzáróval elrontottak mindent. Annyira nem is várom az új évadot, mint eddig és az sem izgat igazából, hogy mit láttak a csomagtartóban. Sokszor úgy érzem, hogy a készítők megijednek a saját árnyékuktól és az igazán nagy csavaroktól így vagy úgy, de visszakoznak. Az új évadtól azt várom, hogy tényleg derüljenek ki dolgok és legalább azt tudjuk meg, hogy Ali él-e és ha nem, ki ölte meg.

0 komment:

Megjegyzés küldése