2011. július 29., péntek

Game of Thrones-1 évad után

A Game of Thrones az a sorozat, amiről 1 évad után sem tudok sokat írni, mégis annyi minden történt. Rengeteg szereplő, bonyolult történet, s egy könyvet mindössze 10 rész alatt fel is dolgoztak. Ez a könyv pedig nem más mint, R. R. Martin Game of Thrones című könyve, ami alapján a sorozat készült.

Én őszintén bevallom, hogy a könyvet még nem volt alkalmam olvasni, s így minden egyes történetszál, szereplő ismeretlen volt számomra. A történet lassan, mintegy kirakós módjára bontakozott ki. A középpontban a Hét Királyság áll, melynek trónját természetesen mindenki megcélozná.

Azt kiemelném, hogy a sorozat Amerikában(és Magyarországon is?) valószínűleg 18-as karikát kap, már nem csak a brutális harcjelenetek, hanem inkább a brutális szexjelenetek végett.
A részek végén mindig ilyen WTF?-élményem volt, s már töltöttem is a következőt, hogy megtudjam: ez most mi volt? Vajon túléli?

Nem akarok nagyon spoilerezni, de rengeteg főhős veszti életét a részek során, s a gonosz veszi át az uralmat.
A pakliban még az is benne van, hogy a sorozat kicsit fantasy-s, szóval vannak például sárkányok. Vagyis nem, de mégis. Na jó, ez bonyolult :D

A másik fontos, amit még említenem kéne, az a bizonyos Fal, amin túl vannak a Mások. A Mások pedig olyan lények, akik a nagy hidegben megfagytak, de valahogy mégis föléledtek, s ha egy Más megérint egy holtat, az is Mássá válik. Hú ebbe sok más volt:D

Összességében a sorozat szerintem nagyon izgalmas, annak ellenére, hogy 50 perces, nagyon jól be tudják osztani az időt, hogy egy percig se unatkozzon az ember. A sorozatra egy nagyon erős 9/10-et adnék. :)

0 komment:

Megjegyzés küldése